Ta med fredagsmyset ut!

Fredagsymys. Jag kom ihåg när jag såg reklamen för OLW första gången och hörde dem sjunga glatt att det var dags för fredagsmys. Direkt vände jag mig om till min sambo och konstaterade ”det där ordet kommer alla att börja använda”. Och visst är det så. Varje fredag, ja till och med lördag så kommer fredagsmys på tal. Men visst är det mysigt. Att krypa ner under en filt med sin familj, med en skål snacks bredvid och glo på en bra film. Eller den behöver inte ens vara bra.

Fredagsmys är tänkt att man ska koppla av efter en arbetsvecka. ta det lugnt. Slöa i soffan utan dåligt samvete. Jag är den första att erkänna att fredagsmys är en succé hemma hos oss. Vi bara är. Men jag har insett att fredagsmyset inte behöver spenderas framför tv:n med snacks framför nosen.

Varför inte ta med fredagmyset ut? Har ni kollat ut genom fönstret idag? Hösten visar sig från sin bästa sida. Ut med er. Lek med barnen. Snurra. Spring. Gunga. För att mysa har egentligen ingenting med att sitta still att göra. Utan att trivas med sällskapet man är i. Vart man än är. Och jag lovar. Hela familjen sover gott sen.

Ut och fredagsmys! Det var precis det vi gjorde, under workshopen för mammor, på en söndag, i äppelparken i Haga. Jag, två mammor och tre barn med deras föräldrar. HUR MYSIGT SOM HELST!