Hitta ljuset i mörkret – En workshop med Benny Ottosson!

Är du som jag, som drar sig för att att använda blixtar eller videolampor? Vill du lära dig mer om naturligt ljus och indirekt ljus? Då är den här workshopen något för dig! Vi kommer inte att hålla en hög teknisk nivå. Främst för att fotografering ska vara enkelt. Man har så mycket annat att tänka på. Men eftersom detta inte är en nybörjarkurs om fotografering, så utgår vi från att du vet hur bländare, slutartid och ISO fungerar. Och gärna att du inte är främmande för att jobba med manuella inställningar. Vi ser också gärna att du vet lite om begrepp som skärpedjup, överexponera, underexponera och vitbalans. Så mycket svårare ska vi inte göra det.

Benny är känd för sitt pedagogiska lärande och under de senaste åren har Benny arrangerat fyrtiotal workshops och föreläsningar i Sverige, Norge och Danmark samt två stycken workshops i USA. Benny brinner för utmaningen att använda alla sorters ljus och oavsett tid på året eller dygnet ger han dig det rätta verktygen till att ta fantastiska bilder när som helst.

Dagen börjar med lite fika och att Benny berättar under en timme hur du kan dra nytta av olika ljuskällor oavsett tid på dygnet eller året. Ni får sedan sätta detta i praktiken då vi har två modeller till ert förfogande där Benny hjälper till att posera och visa upp hur ljuset faller för att fånga kreativa, annorlunda bilder på ett enkelt sätt som ser avancerat ut. Vi äter lunch för att ladda batterierna och fortsätter sedan fram till cirka 17:00. Vi kommer använda oss av olika miljöer både inomhus i studio samt utomhus så att du får de bästa verktygen att ta med dig hem och kan känna dig tryggare med att fota under alla ljusförhållande.

Vi avslutar dagen med en gemensam middag för de som vill där vi umgås, har trevligt och summerar dagen tillsammans. Middagen bekostar ni själva men en drinkbiljett ingår. Denna workshop blir ett tillfälle för dig att lära dig mer om olika ljuskällor, att träffa likasinnade och knyta kontakter. En workshop du inte vill missa! Vi släpper endast tio platser så klicka på knappen nedan för att säkra en plats! Anmälan är bindande.

Datum: 15/3-2016
Plats: Emausgatan 32, Västerås (Några parkeringsplatser finns intill studion)
Tid: 09:00 – cirka 17:00
Pris: 3.800:- inklusive moms

Detta ingår:
– En dag med teoretisk genomgång och praktisk övning där ni får prova fota med olika ljuskällor.
– Två personer som ställer upp som era modeller under dagen, självklart får ni använda era bilder ni tar under dagen i era egna kanaler men nämn där det är möjligt att bilderna tagits under en workshop med Benny.
– Fika & Lunch
– Middagssällskap för den som vill med drinkbiljett.

boka

reklam1

 

3 comments
  • Lena larsson8 december, 2015 - 06:58

    Jag är intresserad.

  • missjeni8 december, 2015 - 07:27

    Vad roligt Lena! Du anmäler dig genom att klicka på knappen ”anmäl dig nu” eller på bilden 🙂 Varmt välkommen i januari!

  • […] 13 januari 2016 arrangerar min kollega Jennie Johansson workshopen ”Hitta ljuset i mörkret” i Västerås där vi bl a kommer att gå igenom och testa fast ljus på längden och […]