Året 2015

Ett år fylld med härliga människor som har berikat mitt liv på så många sätt. Som har gett mig förtroendet att fånga deras resa i livet. Stort som smått. Alla har ni bidragit till att inspirera, utmana och få mig att se livet med nya ögon. Så jag tänkte lite kort summera året med några av alla minnesrika händelser i form av nomineringar som kännetecknar minnen som jag alltid kommer bära med mig. Tack till er alla för ett härligt år! Jag ser fram emot vad 2016 har att erbjuda.

Årets utmaning: Jenny – gravidfotografering på Magasinet Träning & Hälsa
Med motiveringen: Visst har jag fotat på ett gym tidigare, men aldrig kombinerat med en gravidfotografering. Jag fick tänka utanför boxen och göra något jag aldrig gjort förut. Tack Jenny för utmaningen du gav mig!

jenny-maternity

Årets Awwwwww-moment: Nyföddfotografering David, 11 dagar gammal
Med motiveringen: Vems hjärta smälter _inte_ av det där leendet?

newborn-fotografmissjeni-västerås

Årets sömntuta: Ida 11 dagar gammal – Nyföddfotografering
Med motiveringen: Ida imponerade stort på mig då hon 11 dagar gammal sov igenom sin 2-timmars nyföddfotografering. Det är väldigt vanligt att de små miraklen vaknar till när man byter miljö och rekvisita. Men nej, Ida sov vidare hela tiden.

ida-12dagar

Årets skrattfest: Studentfotografering
Med motiveringen: Aldrig har jag nog haft så många tjejer framför kameran samtidigt och ni kan ju tänka er hur fnittrigt och skojigt det blir när man samlar sina bästa tjejkompisar för att föreviga studenten och vänskapen.
studenter-2015

Årets ”lugnet-i-stormen”: Porträttfotografering med Jessica
Med motiveringen: När vi lyckas pricka in en av sommarens stormigaste dagar visar hon upp lugnet själv och levererar en härlig känsla av harmoni.
porträttfotografering-sica-43

Årets busungar: Familjefotografering Lindberg
Med motiveringen: Behövs det ens en motivering till dem här tre? <3

syskonporträtt-fotografmissjeni-västerås

Årets partyqueen: Leah, 7 månader
Med motiveringen: När hon under sin fotografering börjar sittdansa kan man inte göra annat än att följa med i svängarna!

leah-dansar

Årets ”snälla-stanna-tiden”: Familjefotografering Järlinge
Med motiveringen: Motljus, ögonkontakt och massa kärlek.

jarline

Årets soulmates: Bröllopsfotografering med Linda & Marc
Med motiveringen: Det är få par jag träffar som jag har så mycket gemensamt med som jag har med Linda och Marc. Allt från musiksmak, barn i samma ålder, bott i samma stad, gillar det enkla, har samma favoritfärg och samma humor. Ni hör ju. Perfect match.

linda-marc-wedding-95

Årets ”en resa runt jorden”: Bröllopsfilm Maria & Craig
Med motiveringen: Maria är svensk, Craig från Sydafrika, dem bor i London och gifte sig på Dalarö där jag själv har familj boendes. En härlig samling från olika delar av världen visar tydligt att kärleken övervinner allt.

Se filmen här:  

Maria & Craigs weddingday

Årets prinsessor: Prinsessa för en dag – Ida & Emma
Med motiveringen: Ja här finns det två nominerade, för att se deras glädje när dem fick stå i centrum är oslagbar. Dem var prinsessor för en dag.

emma-64

ida-32

Årets ”den-bilden-har-jag-velat-ta-jätte-länge”: – Nyföddfotografering Lucas
Med motiveringen: När man har en bild i huvudet som man vill genomföra och när man äntligen får det så blir det precis som man har tänkt.

lucas-nyföddfotografering-1

Årets kram: Familjefotografering med DeBernardo / Svensson
Med motiveringen: När sina barn berättar för en hur mycket man betyder för en, då flödar kärleken.

maja-familj-2

Årets puss: Familjefotografering – Familjen Gidmark
Med motiveringen: Efter att ha fått följa den här familjen under fyra år har jag sett deras familj och kärlek växa större och större.

gidmark-2015

Årets ”när-du-får-oväntat-besök”: Bröllopsfotografering Lisa & Niklas – andrefotograf till Juliana Wiklund
Med motiveringen: När porträttfotograferingen får lite fler gäster än man räknat med, som inte var bröllopsgäster, och brudparet märker inte av något.

wedding-lisa-niklas-411

Årets tradition: Syskonfotografering DeBernardo / Jämsä
Med motiveringen: Jag kan inte minnas ett år som gått utan att denna familj stått framför min kamera tillsammans. Underbart att se hur traditioner kan skapas genom att fånga minnen för livet.

debernardo-jamsa

Årets tomte: Barnporträtt – Hjalmar
Med motiveringen: Här behövs inga julklappar för att bli glad. Ett leende från Hjalmar fyller hjärtat med värme och kärlek.

hjalmar-jul