Bröllopsporträtt i Sundsvall

Elin skrev till mig och frågade om jag var tillgänglig för att fota hennes och Mikaels bröllopsporträtt på deras bröllopsdag. Det kan kännas som en ganska vanlig förfrågan. Men det var det inte. Jag har nämligen fotat Elin tidigare. För att komma dit behöver vi dock backa tillbaka bandet 12 år. Det får mig att inse hur länge jag har drivit eget företag. Men allra mest får det mig att inse att det intryck vi ger till människor vi möter, gör mycket. För 12 år senare när Elin och Mikael planerade sin bröllopsdag så dök mitt namn upp när det kom till planeringen av dokumenteringen. Elin nämnde vid vårt första möte att hon aldrig hade känt sig så avslappnad framför kameran som då för 12 år sedan, att valet var enkelt när det kom till deras bröllopsdag. 

”När en fotograf verkligen lyckas få 2 personer som inte vill stå i rampljuset att känna sig avslappnad och glömma bort kameran. WOW!! Vi kommer aldrig anlita någon annan för våra familjeporträtt.”

– Elin & Mikael

Under dessa 12 år som gått så har vi inte haft någon kontakt. Men så träffades vi på ett fik alla tre för att planera deras bröllopsporträtt och det kändes som att det var igår vi sågs senast. Dessutom fick jag möjligheten att lära känna Mikael och jag såg direkt vilken genuin värme och kärlek de har för varandra. Förutom att prata om bröllopet så var det väldigt fint att höra om deras gemensamma dröm om en gård där hela familjen får plats, alla barn och djur. Platsen för fotograferingen hade Elin och Mikael valt ut. En minneslund som låg i samma område som jag bodde vid men som jag aldrig varit till. Men när jag åkte dit för att reka inför bröllopsdagen så förstod jag varför dem valt den platsen. En magisk liten idyll gömd bakom en kyrka med vattnet som porlar förbi, en liten bro och flera lummiga skogsgläntor där solen kunde leta sig in bland trädens grenar. 

Så i slutet på Juli var det dags. En typisk varm sommardag där solen lyste från blå himmel mötte jag upp Elin och Mikael tillsammans med deras barn vid minneslunden. Nu var de gifta och efter en något turbulent vigsel fick alla andas ut och bara vara tillsammans en stund. 

”När inget går som planerat och man är som mest stressad på sin bröllopsdag så skapar denna fantastiska fotograf ett lugn i oss och lyckas verkligen få till VÅR stund.”

– Elin & Mikael

Det är under bröllopsporträtten som jag drar fram mitt ess ur rockärmen och ger er som brudpar tid att andas. Att vara i stunden utan att behöva tänka på någonting annat än här och nu. Planeringen fram till bröllopsdagen är intensiv och oavsett hur noga man planerar kan man alltid vara säker på att det kommer hända saker man inte kan förutse. Det viktigaste är att ni blir gifta och får dela er kärlek tillsammans med nära och kära. 

Cirka tre månader senare kom Elin och Mikael förbi för att hämta upp sina bilder. Jag fick veta kort innan att dem precis har köpt deras drömgård som vi pratade om under vårt första möte. Så nu väntar deras nästa äventyr som man och fru. Mitt varmaste tack Elin och Mikael för att ni gav mig förtroendet att föreviga era bröllopsporträtt. Jag hoppas att ni fortsätter göra era drömmar till verklighet och att det inte dröjer 12 år till nästa gång vi ses.