Bröllop vid höga kusten

Jag har alltid velat fota ett bröllop vid höga kusten och har åkt förbi Höga kusten bron många gånger. På vänster sida om bron om man kommer från söder, finns det ett hotellet som ligger precis vid vattnet. Jag har alltid tänkt att ”där skulle det vara magiskt att få fota ett bröllop någongång”. Så gissa om jag blev lyrisk när Ayesha & Jonas hörde av sig och berättade att de skulle gifta sig just vid hotell & restaurang björkudden. Sen att Ayesha och Jonas är väldigt lättsamma och härliga gjorde att jag kände i hela magen att det här, det här blir riktigt bra.

Hotell & Restaurang Björkudden

Jag har tidigare fotat bröllop med olika kulturer och älskar att se när traditioner från flera länder möts. Så var det även med Ayesha och Jonas bröllop. Det bjöds på en borglig vigsel utomhus precis vid vattnet och med höga kusten bron i bakgrunden. Och när gratulationerna och kramar delades ut så slöt gästerna samtidigt upp i en dans till ljudet från trummor. Något liknande har jag inte varit med om tidigare. Men det gav en rejäl skjuts i feststämningen. Det var svårt att inte ryckas med i glädjen som spred sig i takt med musiken.

Men vi måste även prata om Ayeshas klänning. WOW, vilken klänning. Och som hon bar upp den tillsammans med glittrande smycken och hennes vackra leende som gjorde att hon kunde lysa upp ett helt rum. Ayesha hade tidigare nämnt att hon inte kände sig allt för bekväm framför kameran. Men det var som bortblåst på bröllopsdagen. Kameran älskade henne.

Efter gratulationerna så fick jag lite ensamtid med brudparet. Vi tog oss till stranden och att fota bröllopsporträtten ger er som brudpar även en paus och möjlighet att landa efter alla känslor som en vigsel bjuder på. All nervositet som kan ha funnits innan brukar släppa när vi får gå ifrån gästerna och bara vara en liten stund. Jag brukar vilja lägga i alla fall 1 timme på porträtten, dels för att vi inte ska behöva stressa igenom bilderna och dels för att ni som brudpar får en stund att njuta bara ni två innan middagen och festen drar igång.

Och vilken kväll Jonas & Ayesha fick. Så många fina tal, uppträdanden och bildspel som bjöd på massor av skratt och glädjetårar. I slutet på middagen gick jag ut på altanen för att se om det skulle bli någon solnedgång. Det hade varit ganska mulet väder och molnen blev allt tätare ju längre kvällen gick. Men så helt plötsligt, precis innan solen gick ner så kom det en lucka bland molnen. Jag sprang in till Jonas och Ayesha och bad dem följa med mig för att ta några sista porträttbilder på dem två i solnedgångens golden hour. Och jag är så glad över att vi gjorde det.

Otroligt vackra och artistiska bilder! Du har gjort ett superjobb och vi kunde inte vara mer nöjda med hur du har fångat minnet av vår dag! STORT tack!

– Ayesha & Jonas

Middagen rundades av och övergick till att återigen dansa i takt med trummorna utomhus för att sedan övergå till valsen. Och vi vet ju alla vad som händer efter brudvalsen. Festen drog igång med discolampor och dj och golvet fylldes snabbt upp av alla gäster. Vilken dag, vilken kväll! Tusen tack Ayesha och Jonas för att jag fick förtroendet att föreviga er stora dag. Det var verkligen en dag som jag kommer minnas långt framöver.

Planerar du bröllop vid höga kusten och söker en fotograf som kan föreviga alla känslor och ögonblick från er stora dag? Tveka inte att kontakta mig.

Du kan se fler bröllop och få mer information genom att klicka här >>