Att springa ut

Året var 2005. Hjärtat slog några extra snabba slag och pulsen låg förvånansvärt högt. Jag var omringad av väldigt många andra människor och jag såg att dom kände likadant. Spänningen låg i luften. För en kort sekund kändes det som att alla slutade andas och det blev helt knäpptyst. Strax efter följdes tystnaden upp av ett vrål och alla började springa.

Vi sprang ut. Ut från skolans dörrar. Ut till världen. Ut till arbetslivet. Ut till vuxenlivet. Samtidigt som vi sprang skrek vi av lycka. Vi skrek av skräckblandad förtjusning. Ingen visste vad som väntade imorgon. Men vi visste att idag tog vi klivet ut. Idag började en ny framtid.

Det var 7 år sen jag kände så. Men det känns som om det var igår. Snart står det tusentals människor, redo att på samma sätt som jag gjorde, möta världen. Redo att springa ut. Redo att ta studenten. Passa på att fånga dina minnen i vackra porträttbilder som speglar dig som person. Som speglar din energi och stannar tiden. Så att du alltid kan minnas den dagen du sprang ut. Den dagen du tog studenten. Även om jag bor i Sundsvall så älskar jag att resa och fotograferar mer än gärna i andra städer.

Två lyckliga studenter i Stockholm – 2011