Vad betalar du för?

Ni har bestämt er för att anlita en fotograf till ert bröllop eller en familjefotografering. Ni har börjat leta efter en fotograf och hittar en som ni tycker om väldigt mycket. Som talar samma språk som ni, har samma vision som ni och kan ge er de bilder som ni vill ha. Men när ni ser prislistan så hajjar ni till. ”Vad dyrt”, kan vara er första tanke. Eller; ”hoppsan, det hade vi inte räknat med”.

Många tittar sig ofta blinda på prislappen och många vänder sig ofta till någon bekant istället på grund av prislappen. Men vad är det egentligen som ni betalar för?

Att anlita en professionell fotograf innebär att ni kan slappna av. Ni kan lita på att kvalitén blir precis som ni vill ha den. Ni kan fokusera på varandra och slippa hålla ett vakande öga på fotografen så denna inte missar något på din bröllopsdag, eller får med den där pussen som din son gav dig på två sekunder. Ni kan lita på att ni får se både närbilder, översiktsbilder, ögonblicksbilder och levande porträttbilder. Vi har gjort detta förut. Vi vet hur viktigt det är för er.

Vet din väns bekant det?

Efter fotograferingen tillbringar vi väldigt mycket tid framför datorn för att importera, sortera, redigera och skapa vackra album så att era minnen visas upp på det absolut bästa sätt. Jag personligen tillbringar mellan 10 – 40 timmar på en bröllopsfotografering beroende på hur många timmar man bokat. Fotar jag er i två timmar, så ligger det betydligt fler bakom kameran. Som ni inte ser. Det tar tid att skapa magi.

Och det är de ni betalar för. Magin.

Prislappen ni ser är inte bara siffror. Det är en investering. Den investeringen kommer ni kunna njuta av flera år framöver, dina barn kommer kunna njuta av den och dina barnbarn kommer kunna njuta av den. Det är de ni betalar för. Kvalitén och era minnen. Vilka minnen väljer du?


4 comments
 • Jeanette11 maj, 2012 - 10:36

  Så jäkla bra skrivet! 😀 verkligen perfekt beskrivet!

 • Läsvärt | Fotograf u.norman12 maj, 2012 - 07:53

  […] Vad betalar du för? Like this:GillaBli först att gilla denna post. Det här inlägget postades i Fotografer, Uncategorized av Fotograf u.norman. Bokmärk permalänken. […]

 • Jasmine12 maj, 2012 - 09:06

  Mycket bra inlägg. Det tål att tänkas på när en viktig fotografering ska äga rum. Tack för insikten.
  Kram

 • Jennie20 maj, 2012 - 04:02

  Bra skrivet! Stämmer verkligen!