Personligt och intimt bröllop i Sundsvall

Jag är en asfaltsblomma.

Jag älskar att vara ute i naturen, andas in krispig luft, känna vinden i håret och lyssna på fåglarnas sång i takt med ljudet från mina egna steg som träffar gruset på stigen. Hela min själ njuter av lugnet och för en stund finns det ingen annan där. Inget annat är viktigt. Bara här och nu.

Samtidigt behöver mitt bekväma jag närheten till stadskärnan där mitt sociala liv får utlopp för att inte bli alltför rastlös och uttråkad. Jag har aldrig haft ett behov av att bo i större städer då för mycket folk får min kropp att vilja sparka bakut. Och ett liv på landet har känts alldeles för avlägset och ensamt. Nu bor vi här i Stockholm. I staden där pulsen bara stiger, där folk ständigt är i rörelse, på väg någonstans. Där ljudet från fåglarna överröstas av bilarna och luften känns tung av avgaser. Livet går helt plötsligt på automatik. De flesta dagarna glömmer jag bort stressen, folkmassorna, tempot och kan även känna en trygghet i det, jag vet vad som väntar. Andra dagar vill jag bara fly långt bort och stänga ut allt brus.

Jag är en asfaltsblomma. Jag behöver båda delarna för att växa. Tempot för att komma framåt. Lugnet för att kunna rensa huvudet och behålla fötterna på jorden. Sundsvall är en stad som var mitt hem i fem år, som är mitt andra hem idag. En stad som gav mig det bästa av två världar. Den staden gav mig även en av mina bästa vänner, Dorion. I Augusti var vi på vårt årliga längre besök i Sundsvall och innan vi åkte hem igen avslutade vi vistelsen med att fira Dorion och Andreas kärlek när de sa ja till varandra. Det var ett intimt och personligt bröllop där fokus låg på kärleken och hela dagen omfamnades av ett lugn. Ett lugn som jag tog med mig tillbaka till Stockholm.

Tack Dorion och Andreas för ert förtroende. Det var en stor ära att få dokumentera er bröllopsdag. Slår man upp ordet kärlek i en ordbok så ser man en bild på er två.

Och för den som orkat läsa hela texten men inte vill scrolla. Klicka på play och höj volymen så får ni se snabbversionen från deras dag.

Andreas & Dorion from Jennie Johansson on Vimeo.

 

dorion-andreas-1 dorion-andreas-2 dorion-andreas-3 dorion-andreas-4 dorion-andreas-5 dorion-andreas-6 dorion-andreas-7