Mariage français-suédois à Stockholm

På gymnasiet, back in the days, läste jag Franska. Jag tycker språket är väldigt fint, mjukt och så låter det väldigt härligt när någon pratar franska. Som om orden studsar på mjuka moln. En vacker dag vill jag besöka Paris, ja, jag vet att det regnar där ganska ofta. Men ändå är det något jag alltid velat göra och då är det ju bra att kunna språket tänker jag, för här i Sverige pratar man inte direkt Franska bara sådär.

Vi snabbspolar några år framåt. Låt oss säga närmare bestämt till den 6:e september i år. Platsen är Stockholm, Sverige och jag kliver in på en frisörsalong där Sofia sitter och får hår och makeup fixat. Hon pratar i telefon och nog blev jag lite förvånad när det bubblar ut franska från hennes mun. Flytande. Under våra möten innan bröllopet har vi såklart pratat svenska. Och jag visste att hennes man var från Frankrike och jag fick frågan ganska tidigt om jag hanterade engelska då halva delen av gästerna också var från Frankrike. Så jag var beredd att använda engelska och gestikulera med armarna för att göra mig förstådd. Men jag var sen med att få reda på att Franska var deras hemmaspråk. Så jag ville såklart inte vara sen med att försöka plocka fram det lilla som fanns kvar av skolfranskan igen. Det är inte varje dag jag pratar fransvengelska, (ja jag kom nyss på det ordet) under ett bröllop. Men det gick ju bra och dagen. Ja, vad ska jag säga.

Med underbart sensommarväder, fantastiska miljöer, i huvudstaden, med ett franskt-svenskt brudpar och så en trollkarl på det. Magiskt är ju bara förnamnet.
I vanlig ordning rekommenderar jag er att titta på BILDSPELET för den optimala bröllopskänslan. Men självklart går det bra att scrolla ner också.

Tack Sofia och Sylvain för att jag fick vara en del av er fantastiska dag!

Amusez-vous!

sofia-silvain sofia-silvain2 sofia-silvain3 sofia-silvain4 sofia-silvain5 sofia-silvain6 sofia-silvain8 sofia-silvain9 sofia-silvain10 sofia-silvain11 sofia-silvain12 sofia-silvain15 sofia-silvain16 sofia-silvain17

 

6 comments
 • Sonia Jansson10 oktober, 2014 - 07:22

  Heeelt fantastiskt berättande och känsla, Jenny! Vilken närvaro!!!

 • Elsa Wiliow10 oktober, 2014 - 07:23

  Det finaste du gjort Jennie!
  Underbara känslor på underbara bilder!

 • admin10 oktober, 2014 - 10:59

  Tusen tack Elsa! 😀

 • admin10 oktober, 2014 - 10:59

  Tack så mycket Sonia! 😀

 • Jae Pears10 oktober, 2014 - 05:12

  Wow!!! Kärlek, så oändligt fint Jennie <3

 • Matilda13 oktober, 2014 - 08:28

  Helt outstanding Jennie!!!
  Vilken känsla och nerv i hela fotograferingen <3