Ett minne från förr

När jag började fota så var det mest min familj som fick stå modeller. Jag tog med mig kameran överallt och alla som råkade vara hemma hos någon av mina familjemedlemmar blev ”offer” för mig och min kamera. Jag minns en sommar då vi var på kalas hos en av mina systrar. Jag minns en tjej som hoppade studsmatta med de mindre barnen. Hon hoppade högt och jag var såklart fram och tog några bilder på henne. Bilder som jag väldigt nöjd över, då jag tyckte det såg ut som om hon flög. Det kan ha varit 7 eller 8 år sedan. Jag vet inte vart bilden tog vägen med byten av datorer och hårddiskar. Men jag minns den så väl. Och jag minns när jag visade bilden för min syster, att hon sa ”där har du Sveriges nästa stjärna inom friidrott”. Jag skrattade lite åt det.

Åren gick. Och för ungefär ett år sedan, när vi flyttade från Sundsvall till Västerås, började jag höra namnet Sofi Flink allt oftare i sport-sammanhang och som min syster skröt om. Spjutkastning var det visst. Hon var duktig också. Det tog ett tag innan jag kopplade ihop att Sofi Flink var den där tjejen som hoppade på studsmatten flera år tidigare. Som jag hade fångat med mig kamera. Som i torsdags blev utnämnd till årets idrottskvinna för tredje året i rad på Västerås idrottsgala.

Under åren som gått kan jag konstatera två saker; Det visade sig att min syster hade rätt. Och att jag fick fota Sofi igen. Fast utan studsmatta den här gången.

Smink & Hår: Ida Bernström

1 comment
  • Johanna2 december, 2013 - 12:30

    Wow!! Jättefint!