Äntligen lite lugn och ro.

I samma veva som många fortfarande återhämtade sig efter nyårsfirande så träffade jag Anna och Mikael i deras hem för att föreviga deras gravidporträtt. Jag poserar inte mina modeller. Jag försöker locka fram deras personlighet naturligt genom att be dem beskriva eller göra olika saker. Det kan vara allt från deras favoritfärg till förväntningar inför framtiden. Ett svar jag fick från Mikael under vår fotografering fastnade lite extra mycket.

Jag bad Anna och Mikael beskriva med tre ord hur dem tror att deras vardag blir när deras bebis kommit till världen. Lycka var ett ord. Kärlek ett annat. Lugn och ro ett tredje (jag vet att det är två ord men dem hör ihop som ett). Jag kikade fram bakom kameran och flinade lite. ”Lugn och ro”? frågade jag Mikael. Hur menade du nu? Som förälder själv vet jag att vakna nätter, ständig oro för att något ska hända, skrikande bebis och stökigt hem knappast gav mig lugn och ro. Men Mikael förklarade. Efter deras långa, lite krokiga resa och längtan efter ett barn så var snart deras väntan över. Och han skulle få lugn och ro i själen.

Jag förstod direkt och hjärtat smälte.

anna-mikael anna-mikael2 anna-mikael3 anna-mikael4 anna-mikael5 anna-mikael6

anna-mikael9 anna-mikael10 anna-mikael8