En vanlig dag på jobbet

Den här bilden nedan floreras runt runt runt på sociala medier. Nog för att det finns många fel i den, så finns det även många rätt. Jag ser inte de två cirklarna som var och en, utan för mig så finns det bara en cirkel. Sen har jag lite svårt att tro att mina kunder tror att vi fotografer har ett så lyxigt jobb som det ser ut i den vänstra cirkeln. Men faktum är, att det har vi. Men missförstå mig inte, vi har alla de arbetsuppgifter som den högra cirkeln innefattar. Mer eller mindre. Men jag reser mycket, inom Sveriges ramar förvisso. Men har ni sett vilket vackert land det är vi lever i? Så många fina platser som jag har fått upptäcka som jag kanske inte skulle gjort annars.

Och festar som en rockstjärna gör jag ju också. I bilen. Nykter. Headbangar till musiken på väg till eller hem från en fotografering som har varit på en av alla fantastiska ställen som finns så nära oss. Och fotar gör jag hela tiden. Inte just i skrivandets stund. Men är det inte jobb så tar jag med mig kameran ut på en promenad med hunden. Fotar blommor i hemmet. Eller katter som sover. Har jag inte kameran i närheten så plockar jag fram mobilen. Jag fotar jämt.

Vad vill jag då säga med det här inlägget? Jo, att jag har hittat mitt drömjobb. Ett jobb där jag får resa och träffa nya människor som bor på platser jag kanske aldrig skulle sett annars, som gör mig så glad att jag sittdansar i bilen på väg dit och som smittar av sig med sin familjekärlek att jag är lika glad på väg hem igen och headbangar lite till. Ja, jag sittdansar även framför datorn när jag redigerar, gör era vackra album, gör backup och sorterar bilder, när jag marknadsför mig. Ja, jag sitter faktiskt och diggar till musiken medan jag skriver det här inlägget.

Den enda gången jag inte har ett leende på läpparna eller vickar på höfterna är väl när man ska ta tag i bokföringen. För erkänn. Hur kul är den egentligen?

Jag älskar mitt jobb och gör man det. Så tror jag att alla känner sig som att man lever i den vänstra cirkeln. Oavsett yrke.