en kamera, ett objektiv, en nybörjare på film, ett magiskt bröllop.

Det finns en första gång för alla. Så länge man har viljan att utvecklas, att lära sig något nytt, att utmana sig själv hela tiden till nya nivåer så kommer det alltid finnas en första gång man gör något. Hösten innan jag blev mamma hoppade jag på en film-workshop i Stockholm. Jag skulle lära mig filma. Nu var det inte första gången jag filmade, det gjorde jag på gymnasiet med kursen rörlig bild. Men jag har aldrig riktigt känt att tillfället till att ta in film i företaget funnits förrän nu. Eller ja, förrän hösten innan jag blev mamma. Jag kände att det var nästa steg att ta. Foto och film tillsammans ger den ultimata berättelsen om dina största händelser i livet.

I somras fick jag möjligheten att filma Ellen och Peters bröllop. Efter att gjort några korta filmer under 2012 kände jag mig lagom ringrostig och skakig (bokstavligt talat) över att filma ett bröllop. Men med en kamera, ett objektiv, ett enbenstativ och en inre röst som ständigt upprepade sig med orden ”det här fixar jag, nu kör vi”, så är det med stapplande, nervösa ben som jag visar upp min allra första bröllopsfilm för er.

Ellen och Peter. Tack. För att ni visade ett så stort förtroende för mig. För att ni bjöd in mig att dela er bröllopsdag tillsammans med er. Det var en ära.

Ellen & Peter from Jennie Johansson on Vimeo.