Det finns många saker man ser fram emot i livet. Som student kommer jag ihåg hur jag såg fram emot att få gå på skolbalen. Nästan mer än själva studenten. För då fick man bära vackra klänningar, bli sminkad och få håret fint uppsatt, ha sin kavaljer bredvid sig och alldeles för höga klackar på fötterna. Det var en upplevelse som man jämförde med sagorna, att man fick vara en prinsessa för en dag. Så därför längtade jag extra mycket efter den. När jag gick på min skolbal så var min klänning en väldigt traditionell balklänning, en blå bakelse med glitterpärlor på. Det var några år sen nu. Och jag har insett att tiderna förändras. Eller ja, det blev väldigt uppenbart i alla fall när jag fotade Theresas balporträtt och hon visade upp en otroligt vacker klänning, inte alls den där bakelsen jag kommer ihåg. Och håret lät hon Ida locka upp och baka in i en fläta.

Skulle jag få gå på en bal till så skulle jag i dagsläget välja Theresas look. Lika vacker som motljuset vi fotade i.

tess-baltess-bal2tess-bal3tess-bal4tess-bal5tess-bal6

Det finns en känsla som är svår att beskriva. Den dagen man träffar sitt barn för första gången. En längtan som resulterar i det finaste mirakel man kan önska sig. Ett nytt liv välkomnas till världen och gör en familj hel. Jag känner mig väldigt hedrad som får äran att föreviga dessa små mirakel och deras första tid i den stora världen. Elin, som var 12 dagar gammal charmade mitt hjärta totalt när jag fotade hennes nyföddporträtt i min hemmastudio. En underbar prinsessa som sov igenom hela fotograferingen utan problem. Det är dem här små fantastiska mirakel som gör mitt jobb till det bästa. Tack Anna och Anders för att jag fick äran att föreviga er underbara dotter.

Jag ser fram emot att möta fler nyfödda mirakel under 2015. Går du i väntans tider med BF under 2015 så hör av dig redan nu för att boka in en tid för ert barns nyföddporträtt. De första två veckorna är den bästa tiden att få sovbilder då dem sover som mest.

elin-newbornelin-newborn2elin-newborn3elin-newborn4elin-newborn5

En kram säger så himla mycket. Jag tror inte det finns något annat som talar så tydligt som en kram. Den kan säga ”det ordnar sig”, ”jag tycker om dig”, ”vi ses snart igen”, ”ta hand om dig”, ”jag älskar dig”, ”jag förlåter dig”, ”jag vill mysa med dig”. En kram sänder ut positiv energi i sin renaste form och värmer rakt in i hjärtat. Kanske kan just din kram ge någon ett leende på läpparna. När jag fotar familjer så fokuserar jag mycket på just kramar. Dels för att man blir så glad av dem. Dels för att man kan kramas på så många olika sätt. Och dels för att det kan bli väldigt tokigt och roligt och avslappnade. Och det är då man har så himla roligt tillsammans.

Så med det vill jag väl mest säga. Kramas mer!

debernardo-1debernardo-2debernardo-3debernardo4

På vår resa genom livet får vi möta med och motgångar. Vi hittar olika medel för att ta oss igenom dessa. Vi hittar verktyg som hjälper oss. Vi har nära och kära som finns och stöttar oss. Oavsett hinder, oavsett storlek, oavsett känsla så upptäcker vi att vi växer för varje gång vi tar oss igenom en motgång. För mig har min kreativitet varit min drivkraft och min kamera mitt verktyg. Genom alla motgångar har jag funnit vägen ut genom att skapa. Efter att i våras fått diagnosen förlossningsdepression började jag min längsta resa i motgång någonsin.

En mild höstdag i Oktober mötte jag upp min kollega och vän i Köping som har följt med på min resa. Vi åkte ut till Köpings skjutbana. Jag har några månader tidigare lärt känna henne genom vår gemensamma arbetsplats och jag vet att hon dansar och älskar det så djupt. Det är hennes drivkraft. Hennes fristad. Där hon får vara sig själv och uttrycka sina känslor utan att behöva yttra ett ord. Genom dansen pratar hon. Jag vill visa världen att oavsett motgångar, oavsett vem du är, oavsett vad du går igenom så är din resa värd att minnas. Värd att berättas och värd att ses av andra. Genom våra upplevelser formas vi till de vi är. Släpp taget. Andas. Lev.

Du gör världen vacker.


ellieellie2ellie3ellie4ellie6ellie7ellie8ellie9ellie10ellie11ellie13

 

  • Jasmine Hinkelman9 november, 2014 - 07:52

    Vilka fina bilder, blev nästan lite kär!

  • missjeni9 november, 2014 - 08:42

    Tusen tack :)

Då jag fotar utomhus och inte har en studio får jag ofta frågan om vart vi ska vara ifall det regnar. Svaret blir alltid desamma. Vi är ute i alla fall. Det finns så många miljöer där det finns tak att tillgå, utomhus. Och när det regnar kommer det där krispiga ljuset fram. Färgerna blir härligt dova och vackra. Och barnen har det alltid lite extra roligt när dem får hoppa i en och annan vattenpöl.

I september spenderade jag en timme med en familj utanför Sundsvall. Det duggade lite när vi började fota och mot slutet föll regnet sådär fint som ett sensommarregn kan göra. Det var så roligt att få tillbringa lite tid med den här familjen att vi helt enkelt inte tänkte på dropparna som föll. Och resultatet. Det ser ni nedan.

burman1burman2burman3burman4burman5burman6burman8

burman9